Skip to content

Soloviolin for en ny medicin.

08/06/2012

En ny medicin er født. Tillykke! Du har lige lavet en ny medicin. Det tog dig 10 år og kostede 10 milliarder, du har ladet 10.000 forskellige patienter prøve den, og du har samlet 10 millioner siders information om den. Nu er den klar.

Men hør! Nu skal du først ud og forklare – til specialister, læger, patienter og politikere – hvorfor din nye medicin er bedre end andet på markedet. Den er dyrere end det gamle medicin på markedet, og du skal forklare hvorfor den er pengene værd.

Én ny medicin – ét argument. Ny medicin kræver som regel ét godt argument. Én enkelt, overbevisende ting – for  patienter og til læger. Én ting, der er let at forklare, let at forstå, og som er en klar bonus for patienterne. For Degludec (ny insulin på vej) synes argumentet at være lagt fast: undgå natlige hypo’er*. Googl “degludec” og “hypoglycaemia” og se selv.

* En hypo = hypoglykæmi = for lavt blodsukker. Hos sukkersygepatienter kan blodsukkeret falde om natten til farligt lave niveauer. Det er ubehageligt og kan være farligt, og det er noget man som patient kan være utryg ved. 

Klar tale. For du overlader ikke kommunikationen om dit spritnye lægemiddel (10 år, 10 milliarder osv.) til tilfældigheder. Selvfølgelig ikke. Klar tale. Ét hovedargument.

Reklamer

From → Kommentariatet

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: