Skip to content

Citat: Mads Øvlisen og de monokulturelle bonderøve.

04/06/2012

Lægemiddelvirksomheder er stærkt seriøse, relativt konservative, holder meget af enkle linier, og foretrækker farven blå. Og sådan er vi flere der har det. Derfor sad jeg forleden og kikkede meget længe på et maleri i en reception på Novo Nordisk. Meget længe for mig og et maleri. Det var nemlig alle de modsatte ting. Og sådan kan valget af kunst give respekt for en virksomhed; for det er et signal om en virkelig evne til fri tankevirksomhed, hvis man tør bruge det usædvanlige og ikke-matchende – og ikke bare tilstræbt god smag.

Der lå en kunstbog i receptionen. Jeg slog op på en tilfældig side:

Når Mads (Øvlisen) valgte sine direktører, var kunstforståelse aldrig blandt kriterierne. Det betød at han i hele sin tid på Novo Nordisk har været omgivet af – som han selv kærligt kaldte det – “monokulturelle bonderøve”, en betegnelse som vi, for jeg var en af dem, karakteristisk nok var ganske stolte over. Ikke desto mindre måtte vi efterhånden erkende, at der var noget ved de kunstværker, Mads anskaffede, som vi ikke sådan uden videre kunne komme udenom. De udfordrede os, når vi mødte dem. De provokerede os til at se på dem. 

Vore kunder lagde mærke til dem. For mange af dem blev Mads’ moderne kunst et visuelt billede på det, Novo Nordisk gerne vil stå for, nemlig innovation, avanceret videnskab, og dialog. 

Og når kunder sagde sådan, vågnede de “monokulturelle” forretningsfolk op og hørte efter. For kunden har som bekendt ret.”

Steen Riisgaard, nu CEO for Novozymes.

Reklamer

From → Kommentariatet

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: