Skip to content

Lars Rebien Sørensen flytter… og vejen flytter med.

18/04/2012

Jeg har hørt en god historie.

Koncerndirektør for Novo Nordisk Lars Rebien Sørensen og resten af hans topledelse skal flytte næste år. De er ved at bygge nyt i Bagsværd, og topledelsen skal hen og sidde i et nyt hus. Sådan cirka lige rundt om hjørnet fra det gamle HQ.

Der er bare en enkelt hage ved det. Eller en dobbelt hage.

At lave lægemidler er en helt enormt kontrolleret affære. Og det medfølgende papirarbejde sammen med myndighederne er, udover at være enormt stort, ret dyrt. Kontakt med de forskellige Lægemiddelstyrelser koster afgifter hver gang. Afgifternes størrelse er reguleret af EU, og for eksempel koster et møde med den Europæiske Lægemiddelstyrelse (EMA), hvor virksomheden får “scientific advice”, 69.600 €. Det løber op – og det gør hver eneste ændring i et stykke papir.

Når man er en medicinalvirksomhed, så skal der i samtlige ansøgninger, beskrivelser, bindende dokumenter, medicinpakninger og indlægssedler osv. stå en adresse på lægemiddelvirksomhedens hovedkvarter. Det er ikke noget man tager let på. I Novos tilfælde står der “Novo Allé, 2880 Bagsværd”. Men hvis nu koncernledelsen (og dermed hovedkontoret) flytter hen på Krogshøjvej, så bliver der ballade. For det første er der sindssygt mange dokumenter der skal rettes i, med deraf følgende omkostninger. For det andet – ja, så lyder “Novo Alle” lidt mere cool end “Krogshøjvej nr. noget”.

Hvad gør man så?

Så flytter man selvfølgelig vejen! Eller rettere, den lille stump vej der nu hedder Novo Allé skifter navn til Brudelysvej, mens en lille ny stump vej ved det nye HQ kommer til at hedde Novo Allé. Med en pragmatisk tilladelse fra Gladsaxe kommune, selvfølgelig.

 

Reklamer

From → Kommentariatet

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: