Skip to content

Skolebørn i stort medicinbingo

25/03/2012

Hver aften går jeg en sen aftentur med hunden. Aftenturen runder dagen af, med ro til at lade hjernen løbe friløb. Tit dukker der en ide, en løsning, et koncept op undervejs. Klar formidling af lægemiddelviden optager mig en del, og en stille efterårsaften kom der en besættende idé: At lave et bingospil med medicin. Et Medicinbingo, hvor bingoværten for hver medicin på bingopladen kunne luske et stykke viden ind i bingodeltagerne.

Sådan kom Medicinbingo til verden, jeg blev lejlighedsvis bingovært (inkl. høj grå hat), og konceptet blev afprøvet for unge og gamle på Kulturnatten på mit universitet. Og det virkede.

Hvorfor lære om medicin? Men hvorfor har almindelige mennesker overhovedet brug for at vide noget om medicin? Kan man ikke bare læse recepten og tage sin medicin?

Vi kan sammenligne medicin med mad. I princippet kan et menneske sagtens leve uden at vide noget som helst om mad – f.eks. at tørrede bønner skal koges for at man ikke skal blive syg af dem, at porrer bør renses ekstra for jord i toppen for at det ikke skal knase mærkeligt i porretærten, eller at man har brug for forskellige fødevarer for ikke at blive fejlernæret. Men uden viden om mad bliver livet nemt en usundere og/eller dårligere oplevelse.

Det samme gælder for medicin. Hvis vi ved noget om vores medicin – om hvordan man opbevarer den og indtager den, for eksempel – kan vi få en meget sundere og bedre oplevelse med medicin. Til gavn for den enkelte, og til gavn for os alle i fællesskab.

Hvorfor Medicinbingo? Fordi det er sjovt. Og fedt. Det lyder meget bedre end oplysningskampagne-gaab-om-medicin. Og det sender ubesværet en stor informationspakke ud over rampen til både yngre og ældre.

Medicinbingo til skolebørn. I skrivende stund er Medicinbingo for alvor gået i luften. Netop nu tilbyder 84 farmaceutstuderende (der alligevel er ude på apoteksophold) undervisning om medicin og medicinsikkerhed til 4.-7.-klasser i alle ender og udkanter af Danmark. De studerende underviser endda gennemsnitligt flere klasser når de er ude. Hør lige her: Vi kan nå tusinder af skolebørn og lære dem om god medicinsikkerhed! Entusiastisk, gratis, godt. Og Medicinbingo er med i pakken. Tænk hvad dette projekt kan flytte. Tænk at Medicinbingo kan være med til det.

Jeg er helt vildt spændt på at høre hvordan det går derude.

Og nu skal jeg ud og gå tur med hunden.

Reklamer

From → Kommentariatet

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: