Skip to content

Kort nyt: Held i uheld for kemoterapi

24/01/2012

Held i uheld. En fransk sygeplejerske skulle give Velcade – en medicin til kemoterapi – til en ældre patient. Hun havde svært ved at finde en vene, og indsprøjtede i stedet – af ukendte årsager – Velcade subkutant (under huden). Det kan give helt forfærdelige bivirkninger at indsprøjte en medicin subkutant i stedet for intravenøst. Uheldet blev rapporteret til den ansvarshavende læge, og patienten blev fulgt nøje. Men patienten klarede det fint, og fik derefter resten af sin behandling som indsprøjtninger subkutant.

Nu må Velcade også gives som subkutan indsprøjtning . Det er meget lettere for patienterne. Og det giver ovenikøbet, siger statistikken, lidt færre svære bivirkninger – og det er alt andet lige gode nyheder for patienterne. Held i uheld.

Reklamer
3 kommentarer
 1. Hej Eva

  Kunne man konkludere på baggrund af én patient, at mennesker generelt kan tolerere Valcade subkutant, eller blev der lavet flere undersøgelser efterfølgende?

  • Kære Kristian,
   på baggrund af én patient kan man kun tillade sig at tænke “hmmm; interessant.” (smil)
   Tilladelsen til også at give Velcade subkutant er givet på baggrund af en klinisk undersøgelse med 222 patienter hvor man har sammenlignet bivirkninger og behandlingsresultater mellem patienter der fik intravenøs og subkutan behandling. Specielt neuropati (føle/nerveskader efter behandlingen) blev bedre – det gik fra 38% til 6% i undersøgelsen. Kemoterapi er noget skrapt noget.

 2. Meget interessant, tak 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: