Skip to content

Jeg græmmes!

02/07/2011

Jeg ærgrer mig. Hvordan kan det være at vi i Danmark har nogle store lægemiddelvirksomheder som gør et godt stykke arbejde – som laver nye og gode lægemidler, gør deres arbejde ordentligt, tjener penge til Danmark og geninvesterer rigtig meget i forskning – og så har de samme lægemiddelvirksomheder for tiden verdens dårligste image i medierne? Hvordan er det endt sådan, at nyhederne om lægemiddelindustrien handler om henrettelsesmedicin, lægebestikkelse og sågar børn der begår selvmord? Hvordan kan det være at de mest positive nyheder fra lægemiddelindustrien er pressemeddelelser om kvartalsregnskaber? Og de mest underholdende er en tv-serie ved navn “Lykke”?

Jeg græmmes. For lige nu er en lægemiddelvirksomhed en afspærret sort bygning med anonyme folk i kitler, og de folk der udtaler sig er nogle forsigtigpetre i lyseblå skjorter som vogter på hvert eneste ord de siger.

Jeg ærgrer mig. For der ER jo en fantastisk fortælling der kan fortælles! Hvordan kan det være, at vi herude i befolkningen bliver snydt for den store fortælling om lægemidler? At vi ikke hører om alle de passionerede mennesker der arbejder indenfor? Om de mange mennesker der yder deres yderste for at opfinde nye lægemidler – der vrider deres hjerner, ofrer deres hjerteblod, frustreres, nærer håb, skuffes, og begynder forfra igen. Om de fantastiske tilfældigheder, om de store ærgrelser, om det store arbejde med patienter undervejs. Om de mennesker der fremstiller lægemidlerne – deres ekstreme omhu og dedikation og ansvarsfølelse og perfektionisme.

Jeg græmmes fordi vi ikke får de store, menneskelige historier, serveret med smil, blanke øjne og glødende entusiasme. Og uden historierne bliver forholdet mellem lægemiddelindustrien og offentligheden aldrig bedre. Og det er en skam, for det kan sgu’ næsten ikke blive værre.

Reklamer

From → Kommentariatet

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: