Skip to content

Bertel Haarder vil tillade hash-medicin!

02/06/2011

At en mundspray med cannabis-udtræk bliver tilladt efter en lovændring, er ikke en særlig vild overskrift. Men hvis vi tilsætter Bertel Haarder (kendt for at blive interviewet mens han hopper som en frø) og hash, bliver det meget mere interessant: “Bertel Haarder vil tillade hash-medicin.”

Også uden Bertel Haarder er historien interessant. Sativex er en mundspray, der kan hjælpe spasticitet hos patienter med multipel sclerose, hvor anden behandling ikke har hjulpet. Det er lægemiddelvirksomheden Almirall der har søgt om godkendelse af medicinen i Danmark, og den godkendelse ville Lægemiddelstyrelsen gerne give Almirall. Så langt, så let. Men fordi cannabis står på liste A – se bekendtgørelse om euforiserende stoffer – er lovgivningen meget striks, og tilladelsen til at sælge Sativex var blokeret. Nu foretager Indenrigs- og Sundhedsministeriet så en lovændring, så Sativex kan komme på markedet.

Tillykke til Almirall med et fint lille stykke arbejde med at forklare sagen til ministeriet.

PS: Avisen.dk (med den skægge catchline “gør arbejdet bedre”) har overskriften “Bertel Haarder vil have hashpiller“. Det er en mundspray, folkens.

Reklamer

From → Nyheder

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: