Skip to content

Dartspil med Lundbeck

30/05/2011

For tiden spiller Lundbeck dart. I et klassisk spil begynder man med at ha’ 501 points, og så trækker man points fra i hver runde, indtil der er 0 points tilbage. Den der først når 0 points, har vundet. Som mediebilledet kører for Lundbeck for øjeblikket, vil de snart ha’ vundet dartspillet (og tabt al deres goodwill). Nu er de igen på forsiden med Nembutal og dødsstraf. Her fra bloggen er vi spændt på at se hvor længe spillet fortsætter. Vi ved godt at Lundbeck ikke stikker op for bollemælk, men det er som om Nembutal bliver ved med at trække points fra på Lundbecks goodwill-konto, er det ikke?

Tab af goodwill i offentligheden har samme konsekvenspædagogik som i en rockergruppe: Når man er kommet i “bad standing”, kan der godt gå lang tid før konsekvensen melder sig. Men den melder sig.

Ekstrapoint gives for at have brugt argumenter fra læger der har modtaget midler fra Lundbeck. Én ting er at en lægemiddelvirksomhed (naturligt og helt tilladeligt) gerne vil citere læger der er enige med én selv. Én ting er at en lægemiddelvirksomhed (naturligt og helt tilladeligt) støtter forskningsprojekter, herunder læger. Men når det gælder troværdighed i en kritisk situation, så alliér dig med et panser af troværdige, uafhængige kilder. Find en læge der er enig med dig, og som du ikke har finansieret med nogetsomhelst.

For hvis der er penge mellem lægemiddelvirksomheden og lægen, kan det nok så meget være håndører, og lægen kan nok så meget bedyre sin uafhængighed – men der er ikke en kat der vil tro på at kilden er uafhængig.

Pokkers til ærgerlig sag.

Reklamer

From → Nyheder

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: