Skip to content

Dødssprøjte, dødsmedicin, henrettelsesmedicin

06/05/2011

Den 4. maj blev en fange henrettet i Texas ved hjælp af tre slags medicin. Den ene var Lundbecks pentobarbital (Nembutal). Der er flere stater der vil bruge Nembutal. Der er flere fange der venter på at henrettet – med Nembutal.

Dødssprøjte, dødsmedicin, henrettelsesmedicin. Det er ikke en god sag der kører for Lundbeck.

Jeg synes at Lundbeck har grebet sagen an som godt som muligt, men min vurdering er at det nu – på grund af at flere stater i USA nu forventes at bruge Nembutal til dødsstraf – er blevet en tabersag.

Lundbeck vil komme i medierne, hver gang en fange er blevet henrettet med “Lundbecks dødssprøjte”.  Derfor er dette ikke en sag der vil dø stille og roligt.

Nembutal skader lige nu Lundbecks image som en patientgavnlig virksomhed. Hvad værre er – når der kommer andre sager hvor Lundbeck kan kritiseres, vil Nembutal-sagen fordoble image-skaderne. “Lundbeck har tidligere også være kritiseret for…”

Jeg forstår godt hvorfor Lundbeck principielt ikke vil stoppe salget af et godt lægemiddel fordi nogle amerikanske stater misbruger det. Men Lundbeck kommer til at stoppe med at forhandle Nembutal. That’s just my five cents’.

Reklamer

From → Nyheder

One Comment
  1. …Og det er altid rart når andre har samme vurdering af sagen som én selv: http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/lundbecks-ulf-wiinberg-og-henrettelserne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: